ČESTA PITANJA

1. Da li je ZeolithMed lijek?
Ne, ZeolithMed nije lijek nego medicinski proizvod koji se koristi isključivo kao suportivna medicinska terapija. Zeolit nije zamjena za klasičnu medicinsku terapiju.

2. Način primjene
Za prevenciju i lakše oblike čišćenja dovoljno je uzeti 3-5 mg (1 kafena žličica) razmućenog praha zeolita dnevno, najbolje natašte 30 minuta prije jela uz dvije čaše vode. Na taj način čisti toksine iz tijela. Moguće je uzeti zeolit i neposredno prije jela, no u tom slučaju zeolit se više bazira na adsorpciju toksina iz same hrane.
Za jači detoks i organizam koji je pod stresom (npr. sportaši) preporuča se cca 10-15 mg dnevno (3 puta dnevno po 3-5mg) svakih 6 sati (zeolit djeluje u organizmu 5-7 sati).
Za teško bolesna stanja ili jako zahtjevna stresna stanja ide se s količinama do 25-30mg dnevno dok se zdravstveni problem ne riješi.
Za specifične slučajeve i savjete nas kontaktirajte kako bi vam odredili individualni protokol prilagođen vašoj dijagnozi.
Zajedno s razmućenim prahom popiju se i kapsule. Pored vode, može se uzeti čaj, sok, no ne istovremeno s C vitaminom i kiselim napitcima poput limunade, soka od grejpa, naranče ili ananasa), mineralnom vodom, kofeinskim napitcima, alkoholom. Poželjno je dnevno piti što više tekućine (najmanje 2 litre).

3. Zašto je važno održavati odgovarajuću pH ravnotežu
Optimalan pH organizma treba biti blago alkalni, oko 7.4. U kiselom pH rastu bakterije i virusi. 6,9 i niži Ph je kiseo i pogoduje razvoju bolesti. Čak 80% bolesti su bolesti kiselog okruženja, uključujući karcinom.

4. Da li aluminij iz zeolita može biti potencijalno štetan?
Ne. Molekula zeolita je gotovo neuništiva, otporna na temperature preko 1000 stupnjeva i ne postoji nikakva mogućnost njene razgradnje u tijelu.

5. Može li zeolit smanjiti kalij i druge esencijalne minerale u tijelu?
Ne. Zeolit ima specifični afinitet da privlači manje atome s jačim pozitivnim nabojem poput teških metala za razliku od esencijalnih minerala koji imaju svojstvo da su velikih dimenzija i slabog kationskog naboja. Primjer: arsen ima naboj 3, a promjer mu je 1.8 Angstroma. Kalij ima naboj 1, a promjer mu je 2,8 Angstroma, Na i Mg 3 Angstroma.

6. Koje su nuspojave uzimanja zeolita?
Zeolit nema nuspojava. U rijetkim slučajevima, osobe sklone opstipaciji ili konstipaciji, u prvim danima uzimanja mogu imati pojačani opstipacijski efekt. Ova pojava je prolazna. Kontrolira se povećanim unosom tekućine ili uzimanjem zeolita sa psylliumom.

7. Tko može uzimati zeolit?
Svatko može uzimati zeolit. Ljudi i životinje. Pod uvjetom da je Medicinski proizvod – netoksičan je i nema štetan učinak. Zeolit ne stvara ovisnost i ne taloži se u organima, nego se u potpunosti izlučuje iz tijela.
No ipak, zeolit se ne preporučuje djeci do 3 godine, u trudnoći ili dojenju – uz savjet liječnika, pacijentima na kemodijalizi, kod teških oboljenja bubrega i pacijentima na dijalizi, te osobama sa transplantatima, protezama i implantatima.

8. Koliko dugo se uzima zeolit?

Zeolit se može uzimati neograničeno dugo kao sigurna i pouzdana antistresna podrška zahtjevnim uvjetima života suvremenog čovjeka. Početna terapija je minimum 40 dana. Prvih 4-6 tjedana izbacuju se samo toksini, 5 tjedan slobodni radikali, herbicidi, pesticidi, mikotoksini i sl., 6-8 tjedan mikrobi, gljivice, kvasac, plijesni, višak glukoze, alergeni i na kraju virusi. Idealno je uzimanje 3 mjeseca jednom godišnje kako bi se pročistili svi toksini.

9. Koliko dugo treba Zeolitu da počene djelovati?
Zeolit djeluje odmah. Čim uzmete jednu dozu, odmah će početi s detoksikacijom.

10. Kada ću vidjeti ili osjetiti razliku?
Ovisi o svakom pojedincu. Neki će osjetiti razliku odmah, a neki uopće neće osjećati razliku. To ne znači da ne radi – zeolit uvijek detoksira. To također ovisi o razini toksičnosti tijela svake osobe.

11. Da li se može piti s drugim lijekovima?
Zeolit se može piti normalno uz bilo kakve dodatke prehrani ili lijekove, ali s razmakom od 2 sata prije ili nakon uzimanja lijekova, jer ako se uzima istovremeno s lijekovima, zeolit ih može apsorbirati i spriječiti njihovo korisno djelovanje.

12. Zeolitni prah, ultra fini puder ili kapsule?
Zeolit nudimo u različitim veličinama zrna kao prah, ultra fini prah i u kapsulama.
Prah se može lagano miješati ili kušati u vodi, a zatim piti. Zeolit počinje djelovati već u ustima kroz cijeli probavni trakt.
Kapsule su jednostavne i praktične, u sebi sadrže ultra fini prah. Počinju djelovati od želuca na niže, tzv. srednji probavni trakt.
Ultra fini prah je bez grudvica i toliko je sitan da imate osjećaj da bi se mogao raspasti. Ima veću površinu tako da može vezati više zagađivača, što rezultira manjom dozom uzimanja u usporedbi s običnim prahom.

Zeolit i sportaši

Mnoge studije s profesionalnim sportašima pokazale su da je unos 30 grama zeolita dnevno neutralizirao stres kojem su bili izloženi profesionalni sportaši za vrijeme natjecanja postižući natprosječne sportske rezultate.

Kožna oboljenja

Zeolit je u praksi pokazao izvrsne rezultate kod kožnih oboljenja počevši od herpesa simplex i zoster, akni, ekcema, dermatomikoza, neurodermitisa, post-radijacijskog dermitisa, seboreje, dobroćudnih izraslina na koži: veruka, fibroma i drugih kožnih poremećaja

Dobri rezultati su postignuti čak i u liječenju vitiliga i psorijaze. Ohrabrujući rezultati postignuti su kod pacijenata s rosaceom koju liječnici povezuju s probavnom patologijom,  gdje je zeolit proizveo značajan pozitivan učinak na probavu, i vezano s tim, posredno na ublažavanje ove bolesti. 

Kod kožnih bolesti zeolit se uzima oralno i lokalno (puder).

ZEOLIT u obliku praha pokazao se jako efikasan kod  virusnih izraslina, genitalnog herpesa, kod oštrih kondiloma (vaginalno), kod zapaljenih mladeža, ali i kod uraslog nokta, gljivičnih obolenja noktiju i kože, ujeda insekata, dekubitusa i sl.Kada su u pitanju otvorene rane, puder se posipa  na ivice rane,dok ne dođe do postepene epitalizacije i potpunog zatvaranja rane.

Neki pacijenti imali su privremeno pogoršanje kožnih problema, nakon čega je obavezno slijedilo poboljšanje. Vremenski poboljšanje traje od 3 dana do 5 tjedana ovisno o težini bolesti. Crvenila, iritacije i svrab mogu prestati odmah.

Zeolit i narkotici, alkohol i nikotin

Zbog velike sposobnosti apsorpcije toksina, teških metala i ostalih štetnih tvari, zeolit neutralizira postojeće opijate u krvi. Primjer je ako uzmete zeolit sat vremena prije uzimanja alkoholnih pića, na alko testu će biti prikazana 0.00%. Ako ga uz veću količinu vode popijete nakon konzumacije alkohola pred spavanje, tada tijekom noći u crijevima veže štetne nusproizvode razgradnje alkohola koji izazivaju osjećaj jutarnjeg mamurluka.

Zeolit i onkološki pacijenti

Da li zeolit liječi rak?

Zeolit kao ni bilo koji proizvod na bazi zeolita nije lijek za rak. Ali zato smanjuje rizik raka jer čisti tijelo od kancerogenih toksina i doprinosi procesu antituromorske aktivnosti. Zeolit ima rijetku sposobnost da pohrani u svoju rešetku ogromni broj pozitivno nabijenih iona, koji su uzročnici kancera. Na taj način zeolit direktno neutralizira njihov kancerogeni efekt. Pronađeno je da zeolit aktivira gen 21 koji kontrolira umnažanje stanica i važan je u sprječavanju tumora. Zeolit sprječava daljnje umnažanje malignih stanica što kod onkoloških bolesnika dovodi do sporijeg razvoja raka, poboljšanja kvalitete života, produljenja životnog vijeka, a ovisno o slučaju i stadiju bolesti i do potpunog oporavka. Djelomični ili potpuni oporavak ovisi o nizu faktora: o psihofizičkom stanju oboljelih, tipu tumora, fazi bolesti, trajanju terapije, obrascima ponašanja i uvjetima života.
Također, zeolit uspostavlja pH vrijednost od 7,4, pa kad se maligne stanice nađu u tako povećanom alkalnom okruženju, nemaju mogućnosti da se dupliciraju i nakon 6 tjedana počinju postupno odumirati.
Temeljem brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave i lakše podnošenje kemoterapije i zračenja: povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak.

Kemoterapija

U brojnim slučajevima, kada pacijenti iz različitih razloga ne podnose kemoterapiju i moraju je privremeno ili trajno prestati primati, terapija zeolitom najčešće omogućuje podnošenje cjelovitog programa kemoterapije odnosno radioterapije. Kao jedinstveni moćan detoksikator, uklonit će nusprodukte kemoterapije i odumrle stanice, sanirati posljedice oksidativnog stresa, te u kratkom roku sanirati posljedice poput gljivičnih oboljenja kože (usta,jednjak), sluznice i unutarnjih organa. Zeolitni puder za kožu otklanja komplikacije na koži nastale kao moguće posljedice zračenja, tzv. postradijacijski dermatitis.

Normaliziraju se neki hematološki i biokemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, LDH uravnotežuje nivo sedimentacije, povećava nivo željeza u krvi.

Kod onkoloških bolesnika koji su na kemoterapiji zeolit se uzima u vrlo malim dozama kako ne bi omeo medicinske efekte kemoterapije. U takvim slučajevima zeolit se uzima 3 uzastopna dana u tjednu, 3 x 1 gram dnevno. Ne uzima se dan prije, za vrijeme i dan nakon terapije!
Intenzivna terapija se provodi 3-6 mjeseci ili duže, ovisno o stanju organizma, dok ne dođe do oporavka. Nakon toga dnevne doze se postupno smanjuju. Na kraju se preporuča trajna preventivna terapija na nivou cca 3-6 grama dnevno (istodobno se prati tumorska aktivnost, preko markera ili na drugi primjereni i odgovarajući način) kako bi se smanjio rizik recidiva.

Preporučene doze kreću se od 15 do 30 grama dnevno.  Preporučene dnevne doze poželjno je uzimati u nekoliko obroka.